House Bildnix

Малко Търново

Град Малко Търново се намира в най- югоизточната част на България в сърцето на Странджа планина, на 80 км. от Бургас и на 60 км от Созопол.

House Bildnix
house for guests house for guests house for guests house for guests house for guests

В района на гр. Малко Търново са съсредоточени природни и културни паметници от национално значение, които определят облика на тази нова туристическа дестинация. Всеки преминал през тези земи (траки, гърци, келти, римляни, турци, славяни и прабългари) е оставил след себе си знание и мъдрост за следващия. Потвърждават го и запазените обичаи, нестинарство, кукерство и паметници на културата.


Мекият климат в съчетание с хълмистия релеф и традиционния за Странджа поминък - животновъдството, дават своя отпечатък върху архитектурния облик на странджанската къща. Най ярките образци на местната архитектура могат да се видят в околните села - Бръшлян, Сливарово и Граматиково.


Природен парк Странджа съчетава в себе си 5 резервата - Узунбуджак, Силкосия, Тисовица, Средока и Витаново. Преходната географско положение на планината - между Черно и Средиземно море са определящи за мекия климат и биоразнообразието. От Странджа извират няколко красиви реки - Ропотамо, Велека и Младежка. Флората в Странджа е изключително бочата - тук се срещат почти от половината от растенията на България. Интерес представлява и фауната. Над планината прелитат множество птици по миграционният път Via Pontica.


Странджа и Малко Търново предлагат една уникална комбинация от традиции, природа, архитектурни и исторически забележителности. Елате и се насладете на една незабравима почивка!